GreenHeart Events – de leukste avond uit!

Evenementen

Hier lijstje met evenemeneten.

© Copyright GreenHeart Events

Mega-tribute aan Pink Floyd in Gouda

Mega-tribute aan Pink Floyd in Gouda

Gisteren stond er een mooi stuk over ons Pink Floyd Project XXL evenement in het AD. Ze noemen het terecht een mega-tribute aan Pink Floyd in Gouda. Hieronder kun je het hele artikel lezen.

 

GreenHeart Events - Pink Floyd Project - Mega-tribute aan Pink Floyd in Gouda - artikel in AD

Foto: Harrie Muis

 

Pink Floyd-stad Gouda krijgt mega-tribute Britse band: ‘Eén van de beste groepen die ooit heeft bestaan’

Gouwenaars zijn gek op Pink Floyd, bekend van onder meer rockopera The Wall. Er worden in juni dan ook zeker 3000 bezoekers verwacht bij een XXL-project rond deze Britse band op het terrein van GOUDasfalt.

Gouda en Pink Floyd hebben wat met elkaar. In de landelijke top 10 van de laatste aflevering van de Top 2000 stond de wereldberoemde groep ‘slechts‘ één keer genoteerd. Maar in de Goudse top 10 scoren de symfonische rockers met maar liefst drie nummers. Naast ‘Wish you were here’  zijn dat ‘Comfortably Numb’ en ‘Shine on You Crazy Diamond’.

Directeur Ruud Bakker van de Theaterbakkerheij aan de Gouderaksedijk in Gouda is één van de vele fans van Pink Floyd. De groep bestaat al geruime tijd niet meer. ,,Helaas, want hun muziek was indrukwekkend en de live-concerten waren spectaculair. Maar nu gaan we op GOUDasfalt het fenomeen nieuw leven inblazen. Dat doen we met één van de beste Pink Floyd Tributes van Europa.‘’

 

Lasershow

Het evenement is een initiatief van de Theaterbakkerheij en evenementenbureau GreenHeart Events. Ook Gerben Roskam, organisator van vele evenementen in Gouda, is erbij betrokken. Hoewel hij nog jong is, is ook hij een bewonderaar van Pink Floyd. ,,Het was één van de beste groepen die ooit heeft bestaan.”

Het spektakel dat zaterdag 20 juni neerstrijkt op het terrein van GOUDasfalt heet Pink Floyd Project XXL. Twaalf muzikanten, onder wie Bert Heerink, brengen de muziek van de Britse band én hun spectaculaire show opnieuw tot leven. Dat gebeurt met twee gigaschermen en een lichtshow met lasers. Een deel van het festivalterrein krijgt een enorme overkapping, zodat bezoekers kunnen schuilen voor de regen of beschut staan bij felle zon.

Bert Heerink is bekend als zanger van de band Vandenberg, die in de jaren tachtig wereldhits scoorde met ‘Burning heart’ en ‘Different worlds’. Later had hij solo een zomerhit met het Nederlandstalige ‘Julie July’

 

Kinderkoor

Bijzonder aan het evenement is ook dat een kinderkoor uit Gouda of omgeving mag meedoen. Ze zingen het koorgedeelte in het beroemde nummer ‘Another brick in the Wall’. Het is volgens Ruud Bakker nog niet bekend welk kinderkoor het wordt.

De Theaterbakkerheij is gevestigd naast het terrein van GOUDasfalt. Het kleine theater aan de Gouderaksedijk werd ruim een jaar geleden geopend en heeft al een uitgebreid programma.  Daartussen zitten ook diverse tributes aan bijvoorbeeld Amy Winehouse, ABBA en The Rolling Stones.

 

Honderden

Volgens Ruud Bakker zijn die echter van een geheel andere orde dan Pink Floyd Project XXL. ,,De andere tributes zijn binnen, dit spektakel is veel groter en vindt buiten plaats. We rekenen op de komst van zo’n drieduizend Pink Floyd-fans. Ze krijgen een onvergetelijk programma voorgeschoteld, dat ruim 2,5 uur duurt.”

Hoewel er nog nauwelijks ruchtbaarheid aan is gegeven, zijn er volgens Gerben Roskam van het Goudse evenementenbureau Mass Events al enkele honderden kaarten verkocht. Tickets kosten 33,50 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via de website van de Theaterbakkerheij.

 

 

Bron: AD.nl

Geschreven door: Maarten Molenaar

Geen reactie's

Geef een reactie