GreenHeart Events – de leukste avond uit!

Evenementen

Hier lijstje met evenemeneten.

© Copyright GreenHeart Events

Over Pink Floyd Project

Wie is Pink Floyd Project?

Pink Floyd Project brengt sinds 2006 het repertoire van de Engelse rockband Pink Floyd in uitverkochte zalen en theaters. Pers en publiek is het erover eens dat de elektrische en akoestische shows van deze tributeband van eigen bodem een must is voor iedere Pink Floyd-fan.

De groep grasduint in haar optredens door een halve eeuw Pink Floyd. Van de psychedelische periode met Syd Barrett tot en met het recente werk onder aanvoering van David Gilmour. Natuurlijk komen songs van meesterwerken als The Dark Side of the Moon, The Wall en Wish You Were Here langs, maar ook aan ouder én nieuwer werk wordt niet voorbijgegaan.

 

GreenHeart Events - Pink Floyd Project - Over Pink Floyd Project

Pink Floyd Project – foto door Harrie Muis

 

XXL shows

In de omvangrijke XXL shows speelt Pink Floyd Project ruim twintig songs, verspreid over twee sets, en waarvoor ruim 30 medewerkers voor én achter de schermen in touw zijn. Het resultaat is een ruim 2,5 uur durende trip down to memory lane, inclusief een krachtig quadrafonisch zaalgeluid, fraai licht, schitterende lasers, de voor Pink Floyd zo herkenbare attributen en last but not least een muzikale uitvoering waaruit de diepgewortelde liefde voor de muziek van Pink Floyd spreekt.

Die passie komt ook ruimschoots aan bod in ‘Behind the Project’, een halfuur durende documentaire die Pink Floyd Project volgt tijdens haar tournee langs uitverkochte zalen in Nederland. Bandleden en medewerkers vertellen over hun affiniteit met Pink Floyd en diens werk, terwijl de camera hen volgt tijdens de voorbereidingen voor optredens die voor het publiek tot een onvergetelijke avond moeten leiden.

 

Visueel spektakel

Net zoals dat bij Pink Floyd gemeengoed is pakt Pink Floyd Project ook visueel flink uit. Een 25-koppig kinderkoor in Brits schooluniform, een opblaasbaar varken van drie meter doorsnee en natuurlijk het kenmerkende ronde scherm vormen onder meer de ingrediënten voor een grandioze show.

De combinatie van muziek, licht- en lasers, digitale videokunst en quadrafonisch geluid zorgen ervoor dat het oudere publiek Pink Floyd herbeleeft. Tegelijkertijd maakt de jongere generatie kennis met de fraaie muziek van een groep die tot de meest originele en innovatieve uit de geschiedenis van de popmuziek wordt gerekend.

 

Acoustic Echoes

Met ‘Acoustic Echoes – The story of 50 years of Pink Floyd’ duikt Pink Floyd Project sinds een paar jaar het theater in. Een voor Nederland unieke theatervoorstelling over de geschiedenis van Pink Floyd in zowel (akoestische) muziek, beeld als tekst.
De band neemt het publiek mee op een tijdreis door het gehele oeuvre van Pink Floyd, waarbij veel nummers in een verrassend nieuw jasje zijn gestoken. Een avondvullend programma dat start met de psychedelische periode met Syd Barrett en vervolgens via de zwaarmoedige autobiografische weerspiegelingen van genie Roger Waters aanbelandt bij het recente, retrospectieve werk onder aanvoering van zanger en meestergitarist David Gilmour.

 

‘Dankzij de presentatie, arrangementen en theatrale opzet komen de teksten met veel zeggingskracht volop tot hun recht. In hun meest pure vorm blijven de liedjes stoer overeind. Acoustic Echoes is de hoogmis op het altaar van de andere kant van het fenomenale werk van Pink Floyd.’ – recensent over ‘Acoustic Echoes’.

 

De groep toert in het seizoen 2017/2018 langs de theaters met ‘Pink Floyd Project – The Dutch Years’. In deze tweede theatershow brengt de band een ode aan de magie van de Nederlandse Pink Floyd-concerten. Van Paradiso tot Ahoy en van het Amsterdamse bos tot het Goffertpark.

 

Wie is Pink Floyd Project?

De dertienkoppige groep bestaat uit zangers Bert Heerink (Vandenberg, Kayak) en Chris Mustamu, gitaristen André Becker en Henk Bennen, bassist Romke de Jong, drummer Wilco Zethof, toetsenisten Paul Bergman en Willem Wielenga, saxofonist Hans Wijnbergen, violiste/celliste en zangeres Marysa Dijkstra en achtergrondzangeressen Sanne Hoeksma, Femke Hoeksma en Petra Creutzberg.
De groep wordt creatief bijgestaan door kinderrechtenorganisatie KidsRights en muziekjournalist Wouter Bessels die de eerste Nederlandstalige biografie over 50 jaar Pink Floyd heeft geschreven.

 

Durga McBroom

De Amerikaanse zangeres Durga McBroom (1962) maakte van 1987 tot 1994 deel uit van de touring band van Pink Floyd. Ook stond zij in de afgelopen jaren regelmatig met gitarist David Gilmour op het podium. McBroom is ook te horen op de Pink Floyd albums “The Division Bell” (1994) en “Pulse” (1995), alsmede “The Endless River”, het laatste album van de groep dat in 2104 in veel landen de toppositie in de albumlijsten bereikte.

 

Waarom Pink Floyd Project?

Gitarist en bandoprichter André Becker herinnert zich het laatste concert van Pink Floyd in juli 2005 tijdens Live8 nog goed. Hij zag de beelden en kreeg flink de smaak te pakken. ‘We zijn niet alleen fan, maar stellen ook dat Pink Floyd een gote invloed heeft gehad op de hedendaagse muziek. Begin jaren zeventig heeft de groep van hun underground muziek progressieve rock gemaakt. Om dat werk gedurende een bijzondere show te spelen is een uitdaging, maar inmiddels weten we ook dat er een enorm draagvlak bestaat voor Pink Floyds muziek. Jong en oud staat keer op keer bij onze shows te genieten.’